sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Lännenratsastusleiri 2.7. - 4.7

Hei! Lupasin pitää kesäleirejä tänäkin kesänä. Nyt olisi sitten ensimmäisen vuoro! 

En ole aikaisemmin pitänyt lännenratsastusleiriä. En ole ikinä kokeillut itse lännenratsastusta, mutta siksi tämä leiri onkin vain 'lännenratsastus'leiri, jossa käydään joitain perusjuttuja läpi.

Tämä leiri kestää kolme päivää ja alkaa 2.7. maanantaina. 

Leiripäivien ohjelma:

2.7. Maanantai: Paikalle tullaan klo 17. Leiri alkaa Moorlandin tallilta, joten tänä päivänä jokaisella on oikeus osallistua (myös ei- star riderit). Hevoset laitetaan karsinoihin ilman varusteita, jonka jälkeen ne hoidetaan ja varustetaan. Talutamme hepat tallin eteen, nousemme selkään ja muodostamme jonon, jonka kanssa lopulta ratsastamme lännenratsastustunnille Moorlandin pujotteluradalle. Ratsastustunti sisältää joitain lännenratsastuksen alkeita kuten pujottelua ja äkkipysähdyksiä.

3.7. Tiistai: Kokoonnutaan Martin farmille klo 17 (Marley's farm). Kun kaikki osallistujat ovat paikalla, pidetään lännenratsastustunti Martin tynnyrikisan alueella. Tänäkin päivänä käydään läpi lännenratsastuksen alkeita. Niiden lisäksi tunnilla harjoitellaan tiimityöskentelyä leirikisoja varten erilaisten leikkien avulla.

4.7. Keskiviikko: Kokoonnutaan taas Martin farmille klo 17. Tänä päivänä on leirikisat, joista kerron vielä yksityiskohdat myöhemmin tässä blogipostauksessa.

Yleiset säännöt:

1. Jokaisena päivänä paikalle tullaan siis klo 17, ellen joudu jostain syystä siirtämään aikaa.
2. Kaikille päiville ei ole pakko osallistua, jos ei esimerkiksi pääse, joten voit tulla myös yksittäisille päiville. Ilmoittautua ei tarvitse, leirille saa ilmoittautua kuka vaan.
3. Ensimmäinen päivä sopii myös ei- star ridereille, mutta muuten leiri on star ridereille.
4. Käyttäydy leireillä melko asiallisesti, hauskaa saa pitää, mutta ylimääräiset pelleilyt voi jättää sivuun (muista siis kuunnella ohjeita ja toimi niiden mukaisesti).
5. Leirille pitäisi pukeutua ainakin jonkinlaiseen lännenratsastusasuun. (lännenratsastushattu, leveälahkeiset housut, lännenratsastuskengät tms ja lännenratsastussatula olisivat ainakin hyviä olla, jos niitä ei ole tai ei pysty hommaamaan niin ei haittaa, mutta toivoisin niitä kuitenkin ainakin suurimmalta osalta.)
6. Mielellään quarter, painthevonen, appaloosa tai mustangi. Muutkin hevoset käyvät, mutta nämä soveltuvat parhaiten lännenratsastukseen!

Leirikisat:

Leirikisat pidetään keskiviikkona (viimeisenä leiripäivänä 4.7.) klo 17! Toivon paikalle mahdollisimman paljon osallistujia, sillä tämä kisa niitä tarvitsee. Jos paikalle ei tule tarpeeksi ihmisiä, joudun perumaan kisat ja se olisi erittäin harmillista. 

Leirikisa on viesti, jossa toimitaan tiimeissä. Osallistujat jaetaan mahdollisimman tasaisesti kahteen tiimiin. Tiimit saavat keksiä yhdessä itselleen tiiminimet. Tämän jälkeen neuvon, mihin osallistujat menevät seisomaan jonoihin.

Rata:


Tiimi 1 kiertää vasemmalla olevan tynnyrin ja tiimi 2 oikealla olevan.

1. Tiimien ensimmäiset jäsenet (jonossa ensimmäisenä olevat) lähtevät, kun annan luvan.
2. Ensimmäisellä kierroksella jokaisen osallistujan (jonossa seisovan) tulee vuorollaan kiertää oman tiiminsä tynnyri niin nopeasti kuin pystyy, kummalta puolelta vain. Kun edeltävä osallistuja on saavuttanut jonon seuraavan odottajan, seuraava odottaja saa lähteä kiertämään tynnyriä. Jos osallistujia on tiimissäsi eri määrä, joku osallistujista joutuu kiertämään tynnyrin kaksi kertaa jokaisella kierroksella (ikään kuin puuttuvan jäsenen puolesta).
3. Kun palaa jonon luo, menee aina automaattisesti jonon perälle odottamaan vuoroaan.
4.Toisella kierroksella, joka jatkuu aivan samantien seuraavan kierroksen perään, kun viimeinenkin osallistuja on kiertänyt tynnyrin, tulee hypätä hevosen selästä ja kiertää tynnyri ihmisellä juosten.
5. Jokainen osallistuja saa jo valmiiksi nousta hevosen selästä, kun odottaa vuoroaan.
6. Kisa päättyy, kun viimeinenkin osallistuja on kiertänyt ilman hevosta tynnyrin ja palannut jonon luo ja joku tiimin jäsenistä on huutanut 'valmis'. Tämän jälkeen selvitetään nopeammin radan suorittanut tiimi, ja tämä nimetään voittajaksi. Leirikisoista ei tule erillistä blogipostausta, vaan teen todennäköisesti yhteispostauksen jokaisesta leiripäivästä.

Vahdin tarkalla silmällä sivusta, miten kilpailu edistyy ja vahdin mahdollisia huijauksia, jos huijauksia ilmaantuu, voittaja on se tiimi, joka ei ole huijannut. Huijata ei siis kannata! Huijausta olisi esimerkiksi olla kiertämättä tynnyriä. Huomaan kyllä, jos joku koittaa huijata. 

Osallistukaa ihmeessä! Leiri tulee varmasti olemaan hauska! :)

-Sasha Diamondlake (owner)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti